Materialistinen minimalismi

Olen lähiaikoina lukenut blogeja erilaisiin elämäntapoihin liittyen, ja tässä on jotain mikä on inspiroinut minua, eli tavaroiden vähentäminen omaan hyvänolon minimiin, vaikka sitten 57:ään: http://www.farbeyond….com/57-things/

Olen alkanut hankkiutumaan eroon kaikenlaisesta ylimääräisestä kun tajusin miten paljon turhaa nurkissa roikkuu. Vanha skannerin räppänä, kymmeniä kuulakärkikyniä, edellisten kännyjen latureita, koriste-esineitä, CD-levyjä, 20 kauluspaitaa joita en ole käyttänyt aikoihin… Tosin 57:ään on vielä matkaa – edelleen 13 pahvilaatikkoa purkamatta muuton jäljiltä, tavaraa jota en ole kaivannut yli vuoteen. Lootat kannattaisi kai heivata menemään avaamatta, mutta kunhan ilmat viilenevät niin saatan kenties vielä tarvita talvivaatteita ja sen sellaista.

Oikeastaan oma prosessi alkoi jo pari vuotta sitten kun lopetin turhan ostamisen. Antamani lahjat ovat olleet jo useamman vuoden ”aineettomia”, eli saunailtoja, kylpyläreissuja, palveluja jne, ja itselle ostaessa rima on todella korkealla.

Olen miettinyt kuinkakohan monelle minimalismi on tapa kontrolloida elämän kaoottisuutta. Suurelle osalle ainakin elämän selkiyttämistä ja varmasti ekologisuuttakin. Ainakin muutot olisivat huomattavasti helpompia jos olisi vain ne 57, tai edes 100.

Minulle kova juttu on ollut kirjoista luopuminen. Niistä kun tuli niin kotoisa olo. Mutta niiden muuttaminen paikasta toiseen on aivan naurettavaa – vain kourallista tulee ikinä luettua uudelleen, ja nekin saattaisi löytyä kirjastosta.

Oikeastaan paremman tyydytyksen saa muutamasta huolella valitusta itselle rakkaasta / tarpeellisesta esineestä ja vaatteesta kuin asunnollisesta rojua. Tämä olisi varmasti ihan eri juttu jos olisin kovin varakas, mutta nykyisellään en edes halua sitoa varojani beigeen sohvaan tai design-lamppuun.

Muita blogeja aiheesta:
http://www.vehmasassembly.com/category/blogi/
http://uusimusta.squarespace.com/etusivu/2010/9/20/haluan-rakastaa-tavaraani.html
http://rowdykittens.com/portfolio/
http://www.missminimalist.com/

Mainokset

Tietoja koralli

S. 1979, reissaaja, hyvää elämää etsimässä. Kirjoitan kahta blogia, yhtä matkoista ja toista elämän oivalluksista. kevennetty.wordpress.com kannella.wordpress.com
Kategoria(t): Minimalismi Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Materialistinen minimalismi

  1. past0r1 sanoo:

    Itseäni on kovasti innostanut Leo Babautan http://mnmlist.com/ Tänäänhän aihetta sivuttiin aamutv:ssäkin ja innostuin ottamaan satasen haasteen vastaan. 🙂 http://sähköpaimen.fi/100-tavaraa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s