Suhteellinen lihavuus

Paino on erikoinen juttu. Sitä ei ole koskaan tarpeeksi vähän, sitä täytyy hallita, se on usein ristiriidassa nautinnon ja hyvän elämän kanssa. En halua elää elämääni nillittäen jokaisesta kalorista, kieltäytyen synttärikakusta, jättämällä kastikkeet pois ruuasta ravintolassa. Mutta haluan kuitenkin tuntea oloni hyväksi ja itseni kauniiksi.

Kaikkein erikoisinta on kuitenkin se, miten vanhoja kuvia katsoessa hämmästyn aina vain uudelleen sitä miten hyvältä loppujen lopuksi näytin.

Muistan hyvin elävästi hävenneeni kilojani kun tätä kuvaa otettiin (2010):

Piilotin vatsaani kirjan taakse (2009):

Nolotti olla pullukka (2010):

Ja nyt kun katson noita kuvia, niin näen terveen, onnellisen, energisen nuoren naisen. Enhän minä laiha ole yhdessäkään kuvassa, se on totta, mutta paino ei todellakaan vaikuttanut siihen miten upeaa oli – tai ei olisi vaikuttanut jos asia ei olisi kaivellut pääni sisällä.

Yritän nyt samalla armollisuudella oppia katsomaan itseäni arjessa, kuin mitä vanhoihin valokuviin kohdistuu. Katsella oikeasta kuvakulmasta, nähdä se kauneus ja raikkaus mikä on olemassa painosta huolimatta. Hyväksyä itseni juuri tällaisena, samalla pitäen kiinni järkevistä ruokarutiineista herkuttelua unohtamatta. Mitä ikinä painankin, en halua tuntea itseäni lihavaksi enää. Onnistuukohan…

Mainokset

Tietoja koralli

S. 1979, reissaaja, hyvää elämää etsimässä. Kirjoitan kahta blogia, yhtä matkoista ja toista elämän oivalluksista. kevennetty.wordpress.com kannella.wordpress.com
Kategoria(t): Hyvinvointi, Paino, Tasapaino Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s