Hetkien tunnustelua

Katsoin muutaman kauden verran Greys Anatomy -sarjaa, mutta erään jakson jälkeen aloin kiinnittämään huomiota siihen, miten oloni oli lievästi ahdistunut ja alakuloinen. Sarjan tapahtumat pyörivät niin paljon ihmissuhdedraaman, kuoleman ja muiden negatiivisten asioiden ympärillä, että sarjan vaikutus minun päivääni olikin miinusmerkkinen, vaikka sitä viihteenä katselin.

Sama kävi muutama vuosi sitten metallimusiikin kanssa. Huomasin että se vie minulta energiaa, joten pistin senkin menemään soittolistoilta.

Ei kai siihen kovin paljon älyä tarvitse, että tekee johtopäätelmän ”tästä tulee paha mieli” -> ”heivaan jutun pois elämästäni”, mutta se saattaa olla aika salakavalaa. Sarjaan jää koukkuun, hyvä musiikki voi olla kovinkin alakuloista, joku ihminen saattaa olla tavallaan mielenkiintoinen vaikka aiheuttaakin pahaa mieltä. Shantin Kylli kutsui sellaisia ihmisiä energiasyöpöiksi.

Minulta jää kokonaan osa tästä kulttuurista kokematta – en katso ahdistavia elokuvia (vaikka voittaisivat mitä palkintoja), en kauhuelokuvia, en lue kirjoja insestistä tai sotien traumoista. Minulle riittää, että tiedän asioiden olemassa olon. Tiedän, että natsileireillä kuoli paljon ihmisiä, en halua hahmottaa sitä kauheutta tarinoiden kautta. Pienikin vihje eläinten kaltoinkohteluun saa itkun kurkkuun, turha lukea sellaisia uutisia otsikkoa pidemmälle.

Arjessa on hyvä välillä fiilistellä tunnelmia. Miettiä mitkä tilanteet/kokemukset ottavat tai antavat, ja elää sen mukaisesti. Kevein sydämin. Energiaa antaen ja saaden.

Mainokset

Tietoja koralli

S. 1979, reissaaja, hyvää elämää etsimässä. Kirjoitan kahta blogia, yhtä matkoista ja toista elämän oivalluksista. kevennetty.wordpress.com kannella.wordpress.com
Kategoria(t): Hyvinvointi Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s