Ämpärilista

Miksi listata asiat joita elämässä haluaa saavuttaa – eikö tällaisten asioiden pitäisi mennä ihan omalla painollaan?

Bucket-list on termi jolla tarkoitetaan elämän tavoitteiden, oman kehityksen suunnan ja kehittymisen kirjoittamista listaksi, usein sadan asian sellaiseksi. Näin samalla nimellä kulkevan elokuvan, ja pidin sitä kovin keinotekoisena. Höpönpöppöä moinen elämysten listaus – parasta on kuitenkin kaikki se mikä tulee elämässä vastaan sattumalta ja suunnittelematta. Mutta mutta… sittemmin olen tullut toisiin ajatuksiin.

Tapasin aika tasan vuosi sitten Ianin, joka kiersi maailmaa oman listansa kanssa jo toista vuotta. Hän oli tehnyt aivan käsittämättömän hienoja juttuja; sellaisia joista en olisi osannut edes unelmoida. Hän halusi oppia soittamaan digeridoota, laskuvarjohypätä alasti, lentää hävittäjää jne… Ja sadasta asiasta hän teki kahden vuoden aikana kaikki paitsi 7. Aika mieletöntä.

Hänen esimerkistään opin, että täytyy uskaltaa unemoida isosti.

Pari vuotta sitten kirjoittelin fecen kiertokirjetyyliseen muistiinpanolistaan asioita itsestäni, ja siihen kirjasin muutaman hennon toiveen. Että vielä joskus puhuisin espanjaa sujuvasti, suorittaisin sukelluskurssin ja juoksisin Naisten10 paremmassa ajassa kuin aikaisemmin. Jännä juttu, mutta nämä kaikki tuli tehtyä noin vuoden sisään. Osa taiasta on mielestäni siinä että ne jutut tuli kirjoitettua julki.

Tämä oikeastaan liittyy aikaisempiin postauksiini halusta ja keskittymisestä. Ämpärilista lienee yksi keino ilmaista halunsa ja väline keskittymiseen. Kun on tietoisesti listannut mitä haluaa, se on helpompi saavuttaa. Päässä sinne tänne sinkoilevat ajatuksen poikaset vain törmäilevät toisiinsa, eikä niistä saa oikein kiinni. Listatuissa asioissa on myös se ilo, että niitä voi laittaa tärkeysjärjestykseen, ja tarkkailla kokonaisuutena.

Kun omaa listaa alkaa kokoamaan, maailma näyttäytyy lukemattomien mahdollisuuksien ihmemaana, ja oma todellinen potentiaali näyttäytyy. Minä voin oppia mitä vain, mennä mihin tahansa maailmassa, tehdä mitä haluan, olla se jollaiseksi haluan tulla.

Elämysten lisäksi tavoitteet voivat liittyä esimerkiksi työhön, perheeseen, terveyteen, auttamiseen, rahaan tai henkilökohtaiseen kehitykseen.

Voisin noista kategorioista hahmotella muutaman oman tavoitteen (huom, en ole vielä moista listaa koonnut), esimerkiksi
– kohdata jääkarhu luonnossa (mieluusti vähän etäisyyttä kuitenkin)
– tehdä työtä sukellusten vetäjänä
– olla loistava täti joskus ilmaantuville sisarusten lapsille
– haluan olla hyvä ryhtinen
– muuttaa edes yhden ihmisen elämä radikaalisti paremmaksi
– päästä lotus-asentoon
– pyörittää poita taidolla
– löytää elämänkumppanin.

Tästä tämä lähtee, jännä nähdä millainen lista syntyy, ja miten se elämän varrella muuttuu ja kehittyy.

Mainokset

Tietoja koralli

S. 1979, reissaaja, hyvää elämää etsimässä. Kirjoitan kahta blogia, yhtä matkoista ja toista elämän oivalluksista. kevennetty.wordpress.com kannella.wordpress.com
Kategoria(t): Elämän tarkoitus, Hyvinvointi Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s