Flow hakusessa

Onni löytyy flowsta. Olen pohdiskellut oman elämäni muutosta viimeisen puolen vuoden aikana. Miksi olen nyt onnellinen ja tasapainoinen. Minne meni ahdistus ja jatkuva karkin himo, vartalon/painon tarkkailu ja kritisointi.

Kirjoittelin aikaisemmin turhien taitojen opettelusta. Nyt minulla on nimikin sille mitä löysin – flow. Virtaus. Tai termi on kyllä ollut tuttu jo vuosia, mutta nyt se aktualisoitui omassa elämässä.

Mihaly Csikszentmihalyi on tutkinut asiaa, ja mitä pikaisella tutustumisella aiheesta luin ja katsoin (alla linkki hänen puheeseensa Ted.comissa) se on juurikin sitä mitä minulle tapahtuu erilaisia taitoja treenatessa.

Ajantaju häviää, itsetietoisuus haihtuu, ruumiilliset tarpeet unohtuvat, keskittyminen on täydellistä, vain suoritus on olemassa, tekeminen on kaunista ja sujuvaa.

Olen kokenut vastaavaa aikaisemminkin, hetkittäin. Työssä ja vapaa-ajalla. Uskon että melkein kaikki siihen tilaan päätyvät tekemisessään ajoittain. Mutta kuten Flowtoysin video alla kuvaa, tulee tekemisessä olla tietty taidon taso, jotta flow-tila syvenee ja siihen pääseminen helpottuu.

Uskon löytäneeni onnen avaimen. Jotain tavoittelemisen arvoista. Voiko se olla näin yksinkertaista? Lisää flowta -> lisää onnea? Katsotaan.

Flowtoys:

Mihaly Csikszentmihalyi on flow (ted.com):

http://www.ted.com/talks/lang/eng/mihaly_csikszentmihalyi_on_flow.html

Mainokset

Tietoja koralli

S. 1979, reissaaja, hyvää elämää etsimässä. Kirjoitan kahta blogia, yhtä matkoista ja toista elämän oivalluksista. kevennetty.wordpress.com kannella.wordpress.com
Kategoria(t): Elämän tarkoitus, Hyvinvointi, Tasapaino Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Flow hakusessa

  1. koralli sanoo:

    Olen myös pohtinut onkohan meditointi jonkinlainen flow-kokemus parhaimmillaan. Tai onko meditoinnin tavoite vastaava tila – sellainen missä itse ja maailma unohtuu.

    Voisin kuvitella että se on paljon vaikeampi tie samaan fiilikseen. Jos siis kyse on edes samasta asiasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s