Helppoa hengellisyyttä

Reissasin kesällä USAssa, jossa ateismi on aivan nou-nou. Se siitä uskonvapaudesta siis, tai kyllä siellä voi uskoa shivaan, jahveen tai vaikka yksisarvisiin, kunhan ei ole uskomatta mihinkään.

Keskustelu aiheesta kulki jokseenkin näin:
X: mihin sinä uskot?
Minä: uskon itseeni, ihmisiin, rakkauteen… Olen ateisti, eli en kuulu mihinkään uskontokuntaan.
X: mitä? Olet ateisti? eli palvot Saatanaa?
Minä: ei, en usko Saatanaan…

Koin tällaisen asenteen ahdistavana, kunnes tajusin että oikeastaan suurin osa ihmisistä joiden kanssa keskustelin, olivat minun määritelmäni mukaan aika ateisteja. Yleinen kuvaus omasta uskosta kun oli tyyliin ”uskon elämän energiaan” tai ”uskon maailman henkeen joka yhdistää meitä kaikkia”.

Uskonto on tosiaan vain yksi hengellisyyden ilmentymä. Ihmisillä on luonnostaan halu kokea korkeampaa voimaa ja kuuluvuutta. On se sitten yhteen jumalaan kohdistuvaa, new-age hyviä viboja tai karmaa.

Lasken itseni ateistiksi edelleen, mutta olen myös valmis avaamaan mieltäni hengellisyydelle. Voin hyvin uskoa ainakin sen, että omilla hyvillä energioilla vaikuttaa ympäristönsä fiilikseen.

Mielestäni tällaisena henkisyyden ajatus on kaunis ja elämään sopiva. Ihmisissä olevaa henkistä puolta ei tarvitse laatikoida tai kontrolloida uskonnoiksi, vaan annetaan yksilön itse löytää oma yhteys maailmaan. Mielellään vielä niin, ettei käännetä uskontoa pelastukseksi joka tulee ulkoapäin, vaan katsotaan sisälle, ja mietitään sitä omaa yhteyttä.

Tietoja koralli

S. 1979, reissaaja, hyvää elämää etsimässä. Kirjoitan kahta blogia, yhtä matkoista ja toista elämän oivalluksista. kevennetty.wordpress.com kannella.wordpress.com
Kategoria(t): Elämän tarkoitus Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s