Eroamisen taito

Kaveri linkitti facebookissa vallan mainion opetusvideon siitä miten nykyään erotaan:

http://www.youtube.com/watch?v=2EYkw_PBw4w&feature=player_embedded#!

Se vaatii tosiaan taitoa. Nuorena tyttönä sitä ei vielä tiennytkään, ettei menneitä haikailla viikkoja, kuukausia tai varsinkaan vuosia. Jos säällisen suruajan jälkeen tulee eksä mieleen, hänelle lähetetään ajatuksena rakkautta ja hyvää vibaa, ja annetaan olla.

Tuossa videonpätkässä on koottu pari tärkeintä kohtaa digitaalisesta eroamisesta. Facebookista poistaminen, musiikkilistojen poistaminen, tekstiviestien siivoaminen, twitteristä seuraamisen poisto, blogi pois suosikeista… Kaiken yhteyden katkaisu jotta voi itsenäiseksi eheytyä.

Päättyy suhde sitten miten tahansa, jätetyksi tulemiseen, jättämiseen tai yhteiseen sopimukseen, niin osana omaa surutyötä se toinen osapuoli täytyy jättää. Valokuvat haudataan niin syvälle digitaalisiin tai fyysisiin arkistoihin ettei niitä tule enää selailtua, kaikki ”meidän musiikki” on ehdottomasti pannassa, jos hän sattuu olemaan radioääni, sitä kanavaa ei enää todellakaan kuunnella, se paita jonka sai synttärilahjaksi Häneltä myydään kirpparilla jne.

Tosin tuo Facebookin kavereista poistaminen on aika extreme toimenpide… mielestäni uutissyötteestä blokkaaminen toimii yhtä hyvin. Jos siis on itsekuria olla vilkuilematta Hänen profiiliaan. Jos ei ole, niin pois pois.

Kun elämä on puhdas ja valmis uuteen uljaaseen mihin vain, täytyy vielä puhdistaa mieli.

Antaa itselleen anteeksi se miten huonosti kohteli toista osapuolta, ne hirveät katalat sanat ja ajatukset, antaa anteeksi se miten huonosti antoi itseään kohdella, miten alistui ja nöyrtyi kun olisi pitänyt olla vahva ja taistella, se että yritti viimeiseen asti silloin kun olisi pitänyt tajuta luovuttaa.

Ja vihata häntä joka tuskan aiheutti. Tai jos ei pysty henkilöä vihaamaan, niin vihata eroa, sitä että asiat menivät niin pahasti persiilleen.

Sekä viimein antaa anteeksi hänelle ja miettiä mitä tuli opittua. Mistä ne oppirahat maksoi. Kömpiä jaloilleen entistä vahvempana, viisaampana ja valmiimpana.

Tietoja koralli

S. 1979, reissaaja, hyvää elämää etsimässä. Kirjoitan kahta blogia, yhtä matkoista ja toista elämän oivalluksista. kevennetty.wordpress.com kannella.wordpress.com
Kategoria(t): Hyvinvointi Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s