Syö vain mitä mummosi tunnistaisi ruuaksi

Media, minä ja ihmiset yleensä ovat alkaneet reagoimaan siihen millaista moskaa saa kuluttajille ravintona myydä. Kuulemma eläintenruokaakin kontrolloidaan tarkemmin kuin ihmisten sapuskaa, koska lemmikit eivät voi valita mitä heille syötetään. Tuon kuultuani oivalsin vastuuni kroppani suhteen.

Erittäin mustalla listalla ovat ainakin aspartaami, aromivahvenne ja nitriitti (jota ei tosin tarvitse kasvissyöjänä juurikaan miettiä), mutta olen myös alkanut katsomaan luomuruokaa sillä silmällä ja varomaan kaikkein teollisimpia tuotteita. Se on oikeastaan aika yksinkertaista. Ei tarvitse kuin kääntää purkki tai pussi kaupassa nurinpäin, ja jättää hyllylle se, minkä ainesosia ei tunnista.

Ennen luulin, että Suomessa on joku elintarvikkeita valvova taho, mutta tässä energiajuomien, kanannahkapyöryköiden ja E-koodien maassa on mennyt kyllä kaikki luotto korkeampiin tahoihin. Ja toisaalta niinhän se on  – ihmisillä on oikeus valita. Ehkä se sitten olisi liiallista holhoamista, jos kaikki epäterveellinen kiellettäisiin. Toisaalta… miksi ei? Olisi kiva mennä kauppaan sillä fiiliksellä, ettei ruokaa tarvitse vahdata.

Tietoja koralli

S. 1979, reissaaja, hyvää elämää etsimässä. Kirjoitan kahta blogia, yhtä matkoista ja toista elämän oivalluksista. kevennetty.wordpress.com kannella.wordpress.com
Kategoria(t): Hyvinvointi, Terveys Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s