Kolikot kiertoon

En anna rahaa keräyksiin, kerjäläisille tai satunnaisille pummijoille. Ei vain ole ikinä kolikoita taskunpohjalla. Ja toisaalta on henkinen este. Tuntuu vaikealta luopua edes parista eurosta, kun se menee suoraan omasta ”huvibudjetista”.

Reissatessa minulla on erikseen ”höynäytysbudjetti”, jonka summa on reissurahastossa vaikkapa satanen. Idea perustuu siihen, että huiputetuksi tuleminen tuppaa ketuttamaan, mutta jos on henkisesti varautunut, ja sitä varten on jopa varannut rahaa, niin tilanteen valjettua harmittaa huomattavasti vähemmän.

Vastaavasti voisin perustaa normaaliin arkeen vaikkapa 20€/kk budjetin, joka on tarkoitettu satunnaiseen hyväntekeväisyyteen. Uskon, että silloin olisi paljon helpompi luopua lanteista satunnaisille katutaiteilijoille, kaljarahaa tarvitseville alkkiksille ja SPRn lippaille. Täytyy testata, olisi kiva olla jollekin avuksi ja pistää hyvä kiertämään.

Tämä tuli mieleen kun näin rassukan miehen palelemassa ulkona viime viikonloppuna. Olisin halunnut auttaa mutten keksinyt miten. En tohtinut mennä juttelemaan koska olin itsekseni ja hän vaikutti aika epätasapainoiselta. Mietin voisinko soittaa johonkin, mutta en tiennyt kuka auttaisi kylmässä itsekseen höpöttävää miestä. Vasta kun olin jo poistunut tilanteesta tuli mieleen, että olisin voinut aivan hyvin antaa omat lapaseni hänelle – minulla kun oli kahdet. Ja jos taskussa olisi ollut edes vähän rahaa niin siitäkin olisi voinut olla hänelle apua. Ensi kerralla sitten. Valmiimpana ja valppaampana.

***

Loistava blogikirjoitus siitä miten olla antelias: http://www.becomingminimalist.com/2011/05/26/10-simple-ways-to-become-a-more-generous-person/

Mainioita juttuja joita en tullut itse ajatelleeksikaan 😀

Tietoja koralli

S. 1979, reissaaja, hyvää elämää etsimässä. Kirjoitan kahta blogia, yhtä matkoista ja toista elämän oivalluksista. kevennetty.wordpress.com kannella.wordpress.com
Kategoria(t): Elämän tarkoitus Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s