Tatuoinnin merkitys

Ei minun ollut tarkoitus tatuoida isäni kuolemaa iholleni, mutta siinä se on – musta ruusu, jonka otin 16-vuotiaana. Se oli tatskaajan valitsema satunnainen kuva, jonka otin koska pysyvä kuva iholla kuulosti hienolta.

Mutta tatuonnin tarina muuttuu. Vuosia myöhemmin on kovin selkeää, että vanhempani maksoivat tatskan minulle vain koska isän kuolemasta oli niin vähän aikaa, ja miten ilmaisin poismenosta aiheutunutta järkytystä eri tavoin myös ulkonäköni kautta.

Kämppikselläni on hieman vastaava tarina. Hän otti aikanaan köynnöksen selkään muistuttamaan itseään siitä, että hän on osa luontoa. Nykyään se muistuttaa häntä silloisesta paikasta ja elämäntilanteesta, ja hän on jatkanut tatuointia merkeillä muista paikoista joissa hän on tuntenut olevansa kotonaan.

Erityisesti avioeron jälkeen tuli suuri hinku lisätä jotain mielenkiintoisampaa omaan ihoon (ruusu on aika tylsä näin aikuisen silmin). En kuitenkaan halunnut ero-tatskaa, ja sehän siitä olisi tullut, olisi se kuva ollut sitten mitä tahansa. Nyt erosta on jo pari vuotta ja olen itsenäinen, onnellinen & vapaa, mutta mietin mitä assosioin mahdolliseen tatskaan vuosien kuluttua, jos sen nyt otan. En siis todellakaan kadu tuota ensimmäistä kuvaa, kunhan olen varovaisempi tulevien suhteen.

Oma pohdinta jatkuu, mutta kaikille teille tatuointeja harkitseville vinkiksi, että kannattaa kuvaa ottaessa miettiä millaista elämä on nyt, ja haluaako muistaa tämän hetken ikuisesti.

Tietoja koralli

S. 1979, reissaaja, hyvää elämää etsimässä. Kirjoitan kahta blogia, yhtä matkoista ja toista elämän oivalluksista. kevennetty.wordpress.com kannella.wordpress.com
Kategoria(t): Tasapaino Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Tatuoinnin merkitys

  1. Johnc954 sanoo:

    Appreciate you sharing, great blog post.Thanks Again. Really Cool. badedfddbkfk

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s