Tavallisen naisen talvipyöräily #3

Kolmas talvi ajoa takana, ja vielä hymyilyttää 🙂 Tosin alla olevassa kuvassa oli naama poikkeuksellisen jäässä, harvinainen tapaus saada kuura kuorrutus.

Jos jotain IMG_6922on tässä muutaman vuoden aikana tapahtunut, niin varustelu on lisääntynyt.

Työmatka kasvoi parista kilsasta lähes kymmeneen, ja samalla ajatus ajamisesta töihin työvaatteissa talvella unohtui. Tulee kerrassaan liian hiki. Työpaikan suihku on käytössä noin marraskuusta toukokuulle.

Hankin maastopyörän talviseksi kulkupeliksi, ja kesäksi katupyörän; aikamoinen tason päivitys 14 vuotta vanhan joka kelin hybridin jälkeen, jonka jarrut reistasivat, polkimien kanget viipottivat ja tarakka rämisi.

Maastopyörässä on nastarengas edessä, joka oli hyvinkin riittävä ratkaisu – muutaman kerran kaipasin nastaa myös taakse kun ylämäessä alkoi takarengas sutimaan, mutten niin paljon että olisin sellaista ostanut. Hankin myös kunnolliset Ortliebin pyörälaukut (voin lämpimästi suositella, näihin sain varaosankin kun yksi ruuvi irtosi), jotta ei ole reppua hiostamassa selkää.

Vaikka edelleen olen sitä mieltä, että vähemmälläkin pärjää – siis että juuri ne tavalliset talviulkoiluvaatteet mitä kunkin kaapista löytyy sopivat vallan hyvin pyöräilyyn, niin silti pieni lista omista aarteista:

  • Kapea tuubihuivi jossa on alaosa fleeceä ja yläosa ohuempaa kangasta. Lämmittää siis kaulaa, ja tarvittaessa sen saa vedettyä koko naaman suojaksi niin että sen läpi on kiva hengittääkin. Ostin alun perin lumilautailuun, mutta oli lopulta päivittäin käytössä kunnes kelit lämpenivät
  • Hanskat jotka kuivuvat nopeasti. Hanskat kastuvat sisältä tosi helposti polkiessa, kiva jos ehtivät kuivumaan ennen kotimatkaa. Tosin voi olla, että olisi saatavissa myös sellaisia jotka eivät kerrassaan kastu…
  • Goretex-takki joka aukeaa tarvittaessa kainaloista. Kiva nykiä vetskareita auki kun tulee lämmin sen sijaan, että pitäisi avata rintakehää kylmälle viimalle.
  • Kuorihousut jotka pitävät vettä. Tämän talven uutuus minulle, ja vitsit kun on kivaa päästä perille kuivana. Aikaisemmin vain vaihdoin märät housut kuiviin.
  • Toppahousut koville pakkasille (silloin kun kuorihousut eivät riitä)
  • Lumilautailukypärä on edelleen käytössä, ja sen alle ostin hiihtomyssyn kun korvat palelivat, sitä käytin kovemmilla pakkasilla, ja tuubihuivia vähemmän kylmällä.

Suurempi ongelma tuntui tänä talvena olevan se, että tulee liian kuuma, kuin se, että tulisi liian kylmä. Enkä ole muuten kolmeen vuoteen vielä kertaakaan kaatunut talvella pyörällä, kiitos nastojen. Voin siis edelleen lämpimästi suositella pyöräilyä läpi kelien. Nyt kesälläkin kun auringonpaiste tuli nestemäisenä, ja 90 % kanssapyöräilijöistä kulki mitä ilmeisemmin muilla tavoin töihin, levisi hymy korvasta korvaan tuoksuvan metsän läpi ajaessa ja matoja väistellessä.

12471674_10153417081388990_9110520705528840445_o

Tietoja koralli

S. 1979, reissaaja, hyvää elämää etsimässä. Kirjoitan kahta blogia, yhtä matkoista ja toista elämän oivalluksista. kevennetty.wordpress.com kannella.wordpress.com
Kategoria(t): talvipyöräily Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s